Familieadministrasjon

Når du konfigurerer en familie, kan du legge til barn og andre spillere i familien. Du kan tilpasse foreldrekontroller for hvert barn.
Familiemedlemmer inkluderer følgende.

 • Familieadministrator
  Når du oppretter en familie, er du familieadministrator. Som familieadministrator kan du legge til og administrere familiemedlemmer og angi foreldrekontroller. Du må være voksen for å kunne opprette en familie.
 • Forelder/foresatt
  Som forelder eller foresatt kan du angi foreldrekontroller. Familieadministrator kan angi et annet voksent familiemedlem som forelder eller foresatt.
 • Familiemedlemmer
  En bruker som er lagt til i en familie, er et familiemedlem.

Sette opp familien din

Du kan sette opp en ny familie eller bli med i en som allerede eksisterer.
Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon] > [Familieadministrasjon], og følg instruksjonene på skjermen for å skrive inn påloggingsinformasjonen din.

 • En bruker kan være i kun én familie om gangen.
 • Barn legges til automatisk i familien til den voksne som oppretter barnets brukerkonto. Barn kan ikke fjernes fra familien de blir lagt til i, så vær sikker på at den voksne som oppretter barnets brukerkonto, skal være familieadministratoren.

Sette opp en ny familie

Velg [Konfigurer nå] eller [Sett opp familien din], og følg deretter instruksjonene på skjermen for å legge til familiemedlemmer.
Du kan legge til medlemmer i familien på en av følgende måter.

 • Sende en familieforespørsel til en spiller.
 • Opprette en ny bruker.

Bli med i en eksisterende familie

Du trenger en familieforespørsel fra familieadministrator for å bli med i en eksisterende familie. Når du mottar en familieforespørsel, velger du familien du vil bli med i, fra [Mottatte familieforespørsler].

Hva familieadministratoren kan gjøre

Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon] > [Familieadministrasjon] og følg deretter anvisningene på skjermen for å skrive inn påloggingsinformasjonen.

Legg til familiemedlem

Velg [Legg til familiemedlem], og send deretter en familieforespørsel til en annen spiller eller opprett en ny bruker.

Utnevne en forelder/foresatt

Velg et voksent familiemedlem som du vil utnevne, og merk deretter av for [Forelder/foresatt].

Fjern fra familien din

Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, vil det også fjerne brukerens mulighet til å angi foreldrekontroller. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når et voksent familiemedlem velges.

Foreldrekontroller

Foreldre eller foresatte kan, i likhet med familieadministratoren, administrere innstillingene for foreldrekontroll. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når et familiemedlem som er et barn, blir valgt. Se «Om restriksjoner» for mer informasjon.

Tilbakestill passordet

Endre passordet barnet ditt bruker for å logge på PlayStation™Network. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når et familiemedlem som er et barn, velges.

Blir med i PlayStation Network

Du kan gi barnet tillatelse til å få tilgang til PlayStation™Network.
Selv om du velger [Tillatt] først, kan du endre denne innstillingen til [Ikke tillatt] før barnet logger inn på PlayStation™Network første gang. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når et barn som aldri har logget inn på PlayStation™Network, blir valgt.

Slett brukerprofil

Når du sletter en brukerprofil, slettes også data som administreres av denne brukeren på PS4™-systemet. Dette omfatter brukeradministrerte data som lagrede data, skjermbilder og videoklipp. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når et familiemedlem som aldri har logget på PlayStation™Network, blir valgt.

Hva familiemedlemmer kan gjøre

Velg (Innstillinger) > [Foreldrekontroller/familieadministrasjon] > [Familieadministrasjon] og følg deretter anvisningene på skjermen for å skrive inn påloggingsinformasjonen.

Informasjon om familiemedlem

Vis familiemedlemmets kontoopplysninger. Hvis familiemedlemmet har logget inn på PlayStation™Network før, kan du se informasjon som familiemedlemmets påloggings-ID.

Forlat familie

Når du har forlatt den gjeldende familien, kan du opprette din egen familie eller bli med i en annen. Denne innstillingen er bare tilgjengelig når voksne familiemedlemmer velger dette selv.

Familieadministratorer og familiemedlemmer som er barn, kan ikke forlate familien.